i Mammaliv, Recept och mat, Vardag

Matlagning

Förra veckan så ägnade jag och barnen en stor del av dagen till att laga mat. Det var dagen efter en väldigt trött dag så när jag fick lite mer energi så avände jag den till att pyssla i köket. Det är kul när man har tiden och lusten!jennyjenny_mat-2.jpg

Efter att ha förberett chia-pudding till nästa dags frukost satte vi igång med den dagens middag. Först gjorde vi glasnudlar med grönsaker. Receptet har jag skrivit om tidigare här och några av indredienserna ser ni på bilden. Att laga mat med barn är ungefär som att skriva ett blogginlägg tillsammans med ett; det tar ungefär tusen gånger längre tid. Men har man bara tiden så är det ändå värt det. De lär sig förhoppningsvis en hel del olika saker under tiden.

jennyjenny_mat_3-9

Vi fick i alla fall ihop rätten och den blev god att äta tillsammans med bulgogi (koreanskt marinerat nötkött). Vi gjorde också äggrullar att ha till maten. Allting är väldigt enkelt och gott men det som tar tid är att hacka alla grönsaker.

jennyjenny_mat_3

Det är under hackandet som man behöver båda sina händer och dessutom hålla undan nyfikna barn så att de inte skadar sig på den vassa kniven. Men själva stekningen går att göra med ett barn på höften och det större barnet är ganska bra på att roa sig själv i kortare stunder.

jennyjenny_mat_3-4

Och det bästa med maten är att hela familjen älskar den!

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv som just nu har stort fokus på mammalivet. Jag är just nu föräldraledig då jag är en ganska nybliven tvåbarnsmamma. Jag bor tillsammans med min man, T, i Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

Glasnudlar med grönsaker

Skrivet den 18 september, 2016

Dagens smoothie m.m

Skrivet den 9 februari, 2016

Bulgogi

Skrivet den 21 september, 2016

Föregående inläggVaccinering mot mässlingen
Nästa inläggÅksjuka barn

2 Kommentarer

 1. Soon-Im Martinsson
  3 månader ago

  Nam nam snart kan vi äta hos farmor jippiii

  Reply
  1. JennyJenny
   3 månader ago

   Ja, farmor gör bästa maten 😉

   Reply

Kommentera