i Mammaliv, Recept och mat, Vardag

Matlagning

Vi har lagat koreansk mat

Förra veckan så ägnade jag och barnen en stor del av dagen till att laga koreansk mat. Det var dagen efter en väldigt trött dag.  När jag fick lite mer energi så använde jag den till att pyssla i köket. Det är så kul när man har tiden och lusten!

koreansk mat

Efter att ha förberett chia-pudding till nästa dags frukost satte vi igång med middagen. Först gjorde vi glasnudlar med grönsaker. Receptet med glasnudlar har jag skrivit om tidigare här och några av ingredienserna ser ni på bilden. Att laga mat med barn är ungefär som att skriva ett blogginlägg tillsammans med ett; det tar ungefär tusen gånger längre tid. Men har man bara tiden så är det ändå värt det. De lär sig förhoppningsvis en hel del olika saker under tiden.

koreansk mat

Vi fick i alla fall ihop rätten och den blev god att äta tillsammans med bulgogi (koreanskt marinerat nötkött). Vi gjorde också äggrullar att ha till maten. Allting är väldigt enkelt och gott. Det som tar tid är att hacka alla grönsaker.

koreansk mat

Det är under hackandet som man behöver båda sina händer. Dessutom ska man hålla undan nyfikna barn så att de inte skadar sig på den vassa kniven. Men själva stekningen går att göra med ett barn på höften och det större barnet är ganska bra på att roa sig själv i kortare stunder.

koreansk mat

Tillslut fick vi ihop koreansk mat till middagen. Och det bästa med maten är att hela familjen älskar den!

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv som just nu har stort fokus på mammalivet. Jag är just nu föräldraledig då jag är en ganska nybliven tvåbarnsmamma. Jag bor tillsammans med min man, T, i Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

goda plättar med smak av vanilj

Goda plättar med smak av vanilj

Skrivet den 3 oktober, 2018

Pepparkaksscones och andra julbestyr 

Skrivet den 29 november, 2017

Matmuffins

Skrivet den 17 januari, 2016

Föregående inläggVaccinering mot mässlingen
Nästa inläggÅksjuka barn

2 Kommentarer

 1. Soon-Im Martinsson
  2 år ago

  Nam nam snart kan vi äta hos farmor jippiii

  Reply
  1. JennyJenny
   2 år ago

   Ja, farmor gör bästa maten 😉

   Reply

Kommentera