i Graviditet

Förlossningssjukhus

Hur väljer man förlossningssjukhus?

Man har rätt att välja själv vilket förlossningssjukhus man vill föda på när det är dags men det krävs ju också att det finns lediga platser. I Göteborg är det vanligaste att man ringer förlossningskoordinatorn när värkarna satt igång och så blir man hänvisad till Östra Sjukhuset eller Mölndals sjukhus, beroende på var det finns bäst med plats. Förra gången hamnade vi på Mölndals sjukhus.

Min upplevelse av Mölndals förlossningssjukhus

Jag var väldigt nöjd med själva förlossningen och hade tur att få samma barnmorska under hela tiden. Det var skönt att slippa byta mitt i när vi dessutom hade turen att få en så bra barnmorska. Det vi inte var nöjda med var tiden på BB. Varken Östra eller Mölndal har speciellt många familjerum utan det vanligaste är att man delar med en eller flera andra kvinnor och pappan/partnern har inte en garanterad plats för att sova över. Vi fick ett eget rum (där min man kunde stanna med mig)  den sista natten som var den tredje natten för mig på BB.

Vi upplevde också personalen som väldigt stressade (vilket de såklart också var med tanke på arbetsbelastning med mera) och det var helt enkelt ingen bra start för oss av olika anledningar.

Borås och Varbergs BB har däremot bara familjerum och Varberg har jag hört mest gott om. Jag känner några som har fött där som har väldigt bra erfarenhet från både miljön och personalen.

Så denna gång hoppas vi kunna åka till Varberg. Det är ju som sagt bara en förhoppning för det är ju en bit att åka dit och den här gången har vi ju en liten K hemma som vi behöver ordna barnpassning åt. Det är ju det som är det jobbiga med att inte kunna planera efter ett datum för det vanliga är ju att förlossningen startar från två veckor innan till två veckor efter planerat förlossningsdatum. Det är ganska lång tid att ha barnvakt på standby. Vi vet ju heller inte hur länge som vi behöver stanna på BB. Det kan ju vara ett dygn till flera dagar beroende på hur det går.

Har du nån erfarenhet från Varbergs BB eller något annat BB runt Göteborg så får du gärna dela med dig i kommentarsfältet!

 Första bilden på K. 

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv med fokus på mammalivet. Jag bor tillsammans med min man, T, i centrala Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

gravidlistan

Gravidlistan

Skrivet den 25 maj, 2017

Vår dotter är här 

Skrivet den 10 maj, 2016

Tips till BB-väskan

Skrivet den 2 februari, 2016

Föregående inläggGårdagen
Nästa inläggSömnvägran 

2 Kommentarer

 1. Carolin
  6 år ago

  Hej
  Har börjat sträckläsa din blogg från början av denna grav och kommit hit nu. Är också beräknad i maj och angående BB har jag precis samma tanke. Har hört både bra och dåligt om östra och Mölndal men framförallt det du beskriver, att det är bra förlossning men opersonligt BB. Så jag hoppas också kunna åka till framförallt Varberg men även Borås och Värnamo (lite längre dock) har jag hört bra om! Men det känns som att man får vara halvförberedd på allihop och avgöra när det är dags! 🙂

  Reply
  1. Jenny
   6 år ago

   Hej! Vad kul att du hittat min blogg! Ja, har också hört bra om Borås. Sedan är det ju svårt att planera när man inte vet när eller hur det sätter igång men som du skriver; bra att ha lite olika alternativ 😉

   Reply

Kommentera