i Mammaliv, Vardag

Första snön och test av årets overall

test av årets overall

Den första snön kom i helgen men nu är den ett minne blott. Allt har regnat bort här i Göteborg! Vi hann i alla fall ut för test av årets overall medan snön låg lite vit på marken. Storebror har fått en Didriksson Björnen som har fått väldigt bra betyg i olika tester. Jag hittade den dessutom till nästan halva priset på en nätbutiks rea. Känns som ett riktigt bra köp. Vi valde en stark turkos färg för våra barn är den snabba, rymmande sorten. Ju bättre vi ser dem på lång håll desto bättre är det!

test av årets overall

Lillasyster får ärva Storebrors overaller i år. Den som hon testade just den här dagen är från Polarn och Pyret och är vattentät med en avtagbar fodring inuti som man kan välja själv om den ska vara med utifrån väder. Den har hållt för Storebror i två år och fungerar hur bra som helst fortfarande. Den är något stor så kanske det blir fler vintersäsonger i denna overall även för Lillasyster.

test av årets overall

Farmor hjälpte till att visa hur man gör de bästa snöbollarna.

Test av årets overall

Just overaller är ju ett ganska dyrt inköp så jag brukar lägga ner lite tid på att kolla tester och rekommendationer för att få en overall som håller några år. Att den dessutom kan gå i arv mellan syskon och till vänners barn är ett stort plus. Och ett tips är att kolla på de olika internetbutikerna för det går att göra bra klipp när de har sina reor och specialerbjudanden.

test av årets overall

Här i Göteborg är ju sällan kylan det största problemet under vintern men desto viktigare är det att overallen står emot vatten och vind på ett bra sätt. Det är ju vanligare med regn och vattenpölar än det är med 20 minusgrader om man säger så…

Båda barnen tog sitt testuppdrag på stort allvar och såg till att rulla sig i både snö samt sätta sig i de pölar som den smältande snön redan hade hunnit bilda. Och när vi hade sprungit runt och lekt och till slut kom hem så kunde vi konstatera att båda var varma och torra under sitt skyddande lager. När vintern kommer tillbaka så är vi redo!

test av årets overall

test av årets overall

Men jag måste också berätta att vi hittade så mystiska spår i snön när vi var ute. Storebror är så intresserad av dinosaurier nu. Frågan är om inte en dinosaurie varit framme och lämnat sina fotavtryck i snön? Eller var det en busig pappa som försökte roa sina barn? Vem vet…

test av årets overalltest av årets overalltest av årets overalltest av årets overall

 

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv med fokus på mammalivet. Jag bor tillsammans med min man, T, i centrala Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

Utflykt och fika

Skrivet den 18 januari, 2017

Omplantering 

Skrivet den 22 augusti, 2016

Utelek

Skrivet den 14 juli, 2016

Föregående inläggMammor dricker alltid sitt kaffe kallt
Nästa inläggFrukost på sängen

4 Kommentarer

 1. Hanna
  4 år ago

  Vilka snygga overaller. Hoppas att de motsvarar förväntningarna.

  Reply
  1. JennyJenny
   4 år ago

   Ja, än så länge är vi nöjda. Eller den som Lillasyster har vet vi ju är bra (tredje året nu) men även den nya känns rejäl 🙂

   Reply
 2. Jessica
  4 år ago

  Spännande med dinosauriejakt 😉

  Reply
  1. JennyJenny
   4 år ago

   Haha. Allt med dinosaurier är spännande nu 😉

   Reply

Kommentera