i Mammaliv, Vardag

Godis

T och jag brukar oftast titta på film eller serier på kvällarna efter att vi ätit middag. (Vi har inte vanlig TV).
Oftast är man sugen på någonting men om vi har godis eller chips så blir ju lille K också sugen så klart och vi har som mål att han ska vänta med att äta godis så länge det går. 

Dessutom reagerar han väldigt starkt på socker (kanske alla barn gör egentligen) och att försöka sitta i soffan och titta på ett program samtidigt som en 1 1/2-åring springer runt med socker-chock är inte det mest avkopplande. Det har ju också en tendens att förlänga nattningen. Och att bråka om att han inte får röra det spännande i skålarna gör inte heller kvällen speciellt lugn.

Så igår testade vi frukt- och grönsaksfat som han fick plocka vad han ville ifrån. (Vet att det är socker i frukt också men känns i alla fall mycket bättre än godis). Jag är själv väldigt dålig på att äta grönsaker till måltiderna så det är ju bra att kunna få i sig lite nyttigheter om man missat det under dagen 😉
Jag trodde att hallonen skulle bli K:s favorit men de matade han bara mig med och själv ägnade han sig åt gurka och äpple (eller bläpplä som det heter enligt honom).

  

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv som just nu har stort fokus på mammalivet. Jag är just nu föräldraledig då jag är en ganska nybliven tvåbarnsmamma. Jag bor tillsammans med min man, T, i Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

Lördag

Skrivet den 7 januari, 2017

Febern fortsätter

Skrivet den 28 oktober, 2016

Värme

Skrivet den 3 juni, 2016

Föregående inläggBio-date
Nästa inläggBjörk & berries

2 Kommentarer

 1. Siranee
  2 år ago

  Svarar dig här också 🙂
  Galet bra förslag om inlägg, tackar!
  Självklart har jag tänkt men del kring allt detta men måste erkänna att jag är inte lika förberedd som med Tilda. Har inte ens packat bb-väskan, ingen barnsäng, skötbord osv. Så inlägg kommer definitivt 🙂

  Reply
  1. Jenny
   2 år ago

   Känner igen mig! (även om jag har ett tag kvar). Ser fram emot inlägg 🙂

   Reply

Kommentera