i Mammaliv, Vardag

Grå fredag med världskultur

Grå fredag

Känns som det var ett tag sedan jag skrev en vardagsuppdatering från vårt ”spännande” liv mitt i föräldraledigheten. Just idag är det en grå fredag. Nu på kvällen när jag skriver det här så smattrar regnet mot rutorna utanför. Ni får därför hålla till godo med bilder som togs vid ett lite ljusare tillfälle. För ett inlägg helt utan bilder är väl tråkigt?

Barnen har nyss somnat och jag äter lite yoghurt med müsli till kvällsmat.  Lite egentid i väntan på mannen som arbetar och sliter för fullt på sitt jobb. Är det förresten någon mer som har väldigt långa läggningar efter att vi ställde om klockan till vintertid?! Jag kan inte komma på någon annan orsak men de senaste veckorna så har läggningarna tagit 1-1,5 timme…

Grå fredag

Världskulturmuséet

I morse tänkte jag att det var bäst att försöka komma ut ur lägenheten och hitta på något kul för både barnen och mig. Dels ville jag se om det gjorde någon skillnad på evighetsläggningarna om de var ordentligt trötta men också för att en heldag hemma med de små riskerar att sluta med uttråkade barn och bråk som följd.

Vi lyckades ta oss ut runt 11 och begav oss till Världskulturmuséet. De har en våning där små barn kan springa runt och leka och upptäcka massor! Senast jag var där så var Lillasyster mycket mindre rörlig så idag fick jag verkligen motion. Tack och lov att Storebror fixar så mycket själv numera (även om han så klart ville ha koll på mig och ville att jag skulle leka med honom hela tiden ändå). Lillasyster sprang hit och dit så fort hon bara kunde och det är en ganska stor yta kan jag säga… Jag hade fullt upp med att både hålla reda på henne men också försöka undvika att hon skadade sig. Och jag lyckades faktiskt med båda delarna! Men kände ändå ett starkt behov av att vilja klona mig där ett tag.

Grå fredag

Vi avslutade besöket med pannkakor på Världskulturmuséets restaurang och sedan ville Storebror stanna till vid en lekplats precis utanför. Lillasyster somnade nästan direkt i vagnen så det passade ju bara bra att Storebror fick göra av med ytterligare lite energi och dessutom få lite frisk luft. Någon timme senare hade vi tagit oss hem och handlat på vägen och kunde andas ut lite i soffan medan Lillayster sov vidare en stund till.

Nattning

Matlagning och nattning gick smidigt. Men sagoläsningen tog ändå en timme! Så trots all aktivitet och att Storebror väckte oss halv åtta i morse så somnade barnen inte förrän 21. Jaja, det var i alla fall väldigt kul att besöka muséet och göra något lite annorlunda med barnen. Trots att jag fick springa runt så mycket så känner jag mig ändå piggare än när vi varit hemma en hel dag. Lite är det ju så att ju mer man gör desto mer energi får man.

Här kommer en bild på vad man kan roa sig med en dag då det inte regnar och är grått. I veckan så plockade jag och barnen massor av kastanjer på väg hem från förskolan. De tvättades sedan noga och får bo i den här skålen ett tag med några pumpor. När det blir advent får kastanjerna flytta över i adventsljusstaken och göra den lite finare. 

Grå fredag

 

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv med fokus på mammalivet. Jag bor tillsammans med min man, T, i centrala Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

En vanlig dag

Skrivet den 24 november, 2015

Bygga nätverk monstera

Bygga nätverk och att finnas i ett sammanhang

Skrivet den 16 oktober, 2017

Hej från vår soliga lägenhet

Skrivet den 27 februari, 2018

Föregående inläggLillasyster 18 månader
Nästa inläggVardagen

4 Kommentarer

 1. Johanna
  7 år ago

  Det låter som en super grym dag! Jag tror att de långa läggningar är som du säger att vi har bytt till vintertid. Hoppas att de blir bättre snart.

  Jag är super nyfiken har du börjar på din drömkalender som du skrev om tidigare? Hur är den?

  Reply
  1. JennyJenny
   7 år ago

   Ja, jag hoppas det är övergående för det tar lite på krafterna…

   Skriver gärna lite mer ingående om drömkalendern inom kort. Den är så bra och jag tror verkligen den kan fungera för att få saker gjorda och nå uppsatta mål! Tror det får bli ett inlägg om det inom kort 😉

   Reply
 2. Norahsmamma
  7 år ago

  Hej hej låter som en super härlig dag. Kul att titta in här, massa fina bilder. kram

  Reply
  1. JennyJenny
   7 år ago

   Hej! Vad kul att du gillade det och jag hoppas du tittar in igen 🙂 kram!

   Reply

Kommentera