i Mammaliv, Vardag

Vardagen

Idag har varit en väldigt fin onsdag. En solig, kall höstonsdag. På grund av EU-toppmötet här i stan så kommer min man inte att kunna ta sig till sitt jobb på några dagar så med start i dag så jobbar han hemifrån. Jag har en del att dela med mig av från idag men jag känner att det nästan krävs ett annat inlägg först. För senast jag skrev var i fredags och det har ju faktiskt hänt lite saker sedan dess.

barnen-6

Vi har lekt massor med dinosaurier (om med massor så menar jag flera timmar varje dag…). Tyvärr känner jag mig ofta så trött framemot eftermiddagarna och är verkligen inte det roligaste leksällskapet. Det beror nog en hel del på att nattningarna inte har blivit bättre. Eller inte kortare i alla fall kanske jag ska säga. Så från tidig morgon till någon gång mellan nio och tio på kvällen så har jag minst ett barn runt mig hela tiden. Inte så lätt att sätta sig och skiva då och när de väl somnat så har jag oftast inte mer energi än att lägga mig själv i sängen. I alla fall de kvällar som T jobbat sent. Då han varit hemma har jag såklart stannat uppe en stund för lite tid med honom. Men ikväll kände jag att jag måste skriva lite här och redigera lite på några bilder för annars går bara dagarna… Det där med bilderna är ju en annan sak som blivit så svår nu när dagarna haft så lite ljus i sig. Försöker ta lite bilder här hemma men det blir verkligen inte så bra som jag hade velat. Så när solen skiner ute får man passa på att ta med kameran.

barnen

Men även om tröttheten varit stor så har det absolut inte varit dåliga dagar här hemma. I lördags så var det meningen att vi skulle på kalas hos barn i släkten men det blev så att T tog med sig barnen och jag fick vara hemma. Flera timmar. Själv i lägenheten! När hände det senast? Jag vet inte ens. Så vad gör man när man blir själv så där en lördageftermiddag? Passar på att städa utan att bli avbruten varje minut så klart! Hehe, det var fakiskt väldigt skönt att kunna städa i lugn och ro och när det sedan var rent och undanplockat så kunde jag sätta mig framför TV:n med ett glas Prosecco som T ställt fram till mig. Att det sedan inte syntes att det varit städat när barnen hade nattats spelar ingen roll.

Men sedan rullade dagarna på så som de gör i vardagen. Ett Ikea-besök på måndagen men annars ingenting speciellt. Så då är ni uppdaterade på ett ungefär. Om dagens händelser kommer i ett annat inlägg och imorgon landar barnens farmor här i Sverige för att hälsa på oss i en vecka. Storebror får vara hemma från förskolan för de förvarnade i morse om att en del pedagoger kommer få svårt att ta sig till jobbet på grund av EU-toppmötet och då känns det faktiskt skönt att kunna välja att ha honom hemma.

Jag ska försöka svara på era kommentarer (som jag inte riktigt gjort lika flitigt som jag brukar) innan jag somnar och fortsätt gärna lämna små kommentarer efter er under inläggen! Det betyder så mycket för mig att höra era tankar, tips och hälsningar!

barnen-3

barnen-5

barnen-4

 

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv med fokus på mammalivet. Jag bor tillsammans med min man, T, i centrala Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

J 11 veckor 

Skrivet den 23 juli, 2016

Trött dag 

Skrivet den 13 maj, 2016

16 månader

Lillasyster 16 månader

Skrivet den 14 september, 2017

Föregående inläggGrå fredag med världskultur
Nästa inläggFika och fotografering

1 kommentar

  1. Frukost på sängen | Mitt liv som tvåbarnsmamma | JennyJenny.se
    7 år ago

    […] till klockan 9 och det var så skönt efter ett gäng med morgnar som startat strax efter 6. De där jättelånga läggningarna har gått över men istället resulterat i tidigare morgnar…man kan inte få allt som […]

    Reply

Kommentera