i Vardag

Helgen

Helgen ägnades åt heminredning på olika sätt. Det var besök på IKEA och lite olika loppisar för att inhandla saker åt hemmet. Vi flyttade in i vår lägenhet ungefär en månad innan K föddes (så 16 månader sedan) och vi har gjorde en hel del direkt. Det största var att måla om alla väggar, tak och lister då lägenheten var väldigt skadad av cigarettrök från den tidigare hyresgästen.

Men det är ju alltid saker kvar att göra och efter att K föddes så har det fått ta sin tid. Vi trivs väldigt bra i lägenheten men det är ju lite småfix kvar för att få till ”hemkänslan”.

Viktigaste inköpet på IKEA var en grind till vår trappa. Den består bara av sju trappsteg men det kan ju räcka för att en liten ska kunna slå sig ordentligt. Första gången vi försökte inhandla en sådan grind var den borttagen ur IKEA:s sortiment och sedan gick tiden. K började hasa sig fram redan när han var 5 månader och när han var 7 månader började han öva på att krypa upp för trappan. Det har ju sina fördelar att han kan krypa upp och ner för saker på ett bra sätt men i och med att han nu går och springer så har det blivit mycket jagande för att fånga honom högst upp i trappen.
Så 8 månader efter att han började klättra i trappan är äntligen grinden på plats. Monteringen fick jag göra om tre gånger på grund av att jag glömde sätta fast olika delar när det var en liten K som gärna ville hjälpa till men nu är det riktigt skönt att den är på plats! Jag kan skriva ett eget inlägg om de saker vi har gjort för att barnsäkra senare men det här var nog en av de bästa sakerna.

grind

En annan bra grej som vi hittade på Blocket var ett låsbart metallskåp som blev perfekt till T:s TV-spelshörna och nu inrymmer PS4, extern hårddisk och massor med sladdar. Alla de sakerna är ju väldigt lockande för ett litet barn och tyvärr väldigt ömtåliga så nu står de säkert bakom lås och bom.
K hjälpte även till med fixandet av denna möbel då T ville få lite patina på skåpet. Med hjälp av en kompis gick de loss med sandpapper, hammare och de fick även till lite större repor med hjälp av asfalt 😉 Kreativ möbelfixining!

IMG_0981IMG_09762

 

Förutom hemmapyssel så hann vi med lördagsfrukost på café, några fikor och middag med vänner. En välfylld helg blev det i alla fall!

IMG_0991

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv som just nu har stort fokus på mammalivet. Jag är just nu föräldraledig då jag är en ganska nybliven tvåbarnsmamma. Jag bor tillsammans med min man, T, i Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

Första utflykten

Skrivet den 9 juli, 2016

Tröttheten

Skrivet den 26 juli, 2017

Fredag med lek och mat

Skrivet den 30 september, 2016

Föregående inläggLär känna mig
Nästa inläggInskolning på förskola

1 kommentar

  1. Barnsäkra hemmet – JennyJenny
    2 år ago

    […] skrev ju i ett tidigare inlägg att jag skulle skriva lite mer om vad vi har gjort för att barnsäkra hemmet. Först vill jag […]

    Reply

Kommentera