i Lillasyster - första året, Mammaliv, Vardag

J sex månader

Idag blir J sex månader gammal. Ett halvår sedan hon kom till oss och det har verkligen gått fort.

Den senaste månaden har hon blivit allt mer rörlig och det går inte längre att lämna henne på soffan medan jag till exempel hämtar något i köket. Hon snurrar snabbt runt och kan vända sig åt alla håll. Korta stunder kan hon sitta upp själv och hon gillar att sitta och hålla i olika leksaker.

Hennes två små tänder i underkäken har kommit fram mer och jag tror att tänderna däruppe är på gång för hon är lite extra gnällig och dreglar en del. Hon ammas mest men har testat lite olika frukter och grönsaker och gröt äter hon ibland på kvällarna.

J är glad och nyfiken för det mesta men har börjat bli lite misstänksam mot personer som hon inte känner. Lite separationsångest har börjat komma. På nätterna sover J bra och vaknar bara till för att äta och somnar för det allra mesta om direkt igen. Men på kvällarna har hon lite ”gnällperioder” då ingenting riktigt funkar så då får man bära, mata och testa olika.

När J ligger på golvet har hon kommit på att hon kan använda benen för att sparka sig framåt men hon gör detta när hon ligger på rygg så det ser ut som att hon simmar ryggsim.

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv som just nu har stort fokus på mammalivet. Jag är just nu föräldraledig då jag är en ganska nybliven tvåbarnsmamma. Jag bor tillsammans med min man, T, i Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

Lillasyster 15 månader

Skrivet den 14 augusti, 2017

Bakning 

Skrivet den 26 maj, 2016

En lördag i maj

Skrivet den 27 maj, 2017

Föregående inlägg6-månaderskontroll på BVC 
Nästa inläggVeckans lista

Bli först att kommentera!

Kommentera