i Barnen, Lillasyster - första året, Mammaliv, Vardag

J två veckor 

Nu har lilla Mini fått sitt namn. Det blev en liten J och hon fick namnet som vi haft med i tankarna ända sedan vi trodde att K var en tjej i magen. 

Det är fortfarande mycket ätande och sovande men stunderna som hon är vaken tycker jag ökar för varje dag. När hon är mätt så är hon nöjd när hon är vaken och ligger och tittar runt sig nyfiket. 

Igår var vi på första besöket på BVC Lillugglan. Vi går där med K också och fick samma barnmorska vilket känns bra. Första besöket är det mycket prat om säkerhet när det gäller sömn, fallrisk m.m och det var ju inte så länge sedan vi var där med K så det mesta minns jag 😉

Sedan var det vägning så klart. 3460 g vägde hon nu och har därmed redan gått om födelsevikten. Barnmorskan sa att de brukar säga att barnen har tre veckor på sig att nå födelsevikten utan att det är något konstigt. Vi funderade på när vi kunde testa napp (då J äter väldigt ofta och ibland kanske jag behöver en paus utan att hon ska bli jätteledsen) och det var bara att testa då hon gått upp så bra i vikt. 

Sedan kollade barnmorskan igenom lilla J och allt såg jättebra ut. Nästa vecka blir det hembesök hos oss. Det fick vi aldrig med K eftersom han föddes mitt i semestertiden. 

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv som just nu har stort fokus på mammalivet. Jag är just nu föräldraledig då jag är en ganska nybliven tvåbarnsmamma. Jag bor tillsammans med min man, T, i Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

Lillasyster ett år

Skrivet den 16 maj, 2017

test av årets overall

Första snön och test av årets overall

Skrivet den 23 november, 2017

K – 20 månader

Skrivet den 14 februari, 2016

Föregående inläggFina blommor 
Nästa inläggTorsdag

Bli först att kommentera!

Kommentera