i Mammaliv, Vardag

Loppi-event med Trygg Hansa och Apoteket Hjärtat


Igår var denna småbarnsmamma och lilla J ute på äventyr. Vi var medbjudna till ett Loppi-event på Scandic Rubinen av Siranee. Lite smink på och sedan fick J sitta i sjalen när vi promenerade dit.


Efter att vi bjudits på god plockmat, smoothies och bubbel blev vi välkomnade av representanter från Loppi och Scandic Rubinen. J tyckte om värmen och sorlet från alla människor och somnade till en stund i sjalen.


Sedan kom Paula Uribe upp på scenen. Hon höll i trådarna under resten av kvällen och var väldigt proffsig och avslappnad och ställde de där frågorna till gästerna som de flesta sitter och funderar på.


J sov inte så länge. Det fanns ju fullt av andra bebisar att prata med! Hon var så glad och nyfiken under hela kvällen.


Kvällens första gäst var Annika Svedberg som kom från Apoteket Hjärtat. Hon berättade lite kort om vad som är speciellt med deras apotek  men framförallt så gav hon tips på bra grejer att ha med i reseapoteket när man reser med barn och delade med sig av tips på olika saker man kan göra när barn blir sjuka eller har ont.


Det hela avslutades med en quiz och jag lyckades få alla rätt och sista utslagsfrågan var; ”vid vilken barnsjukdom ska man inte ge ibumetin?”. Rätt svar var vattkoppor och jag fick en påse med mig hem från Apoteket Hjärtat med fina saker eftersom jag lyckades räcka upp handen och svara först. Så kul med en vinst och dessutom en hel del ny kunskap!


Under kvällen pratade också Camilla Thurell om första hjälpen och HLR för barn. Och det som man alltid är rädd för; att ens barn ska sätta i halsen! Så viktigt att veta vad man ska göra men det krävs nog en hel del övning för att kunskapen ska sitta där när väl olyckan är framme. Camilla berättade om ”En livsviktig kurs” som hennes företag tagit fram där man får lära sig och öva på detta!


Alexandra Gahnström, som är Loppis försäkringsexpert, berättade om Trygg Hansas nya satsning för att undvika drunkningsolyckor. Den heter Babybojen och du kan läsa mer om det här. De har en del aktiviteter på gång runt om i landet så om du har småbarn hemma får du hålla utkik på Trygg Hansas hemsida!


Timmarna var så fyllda med viktigheter så tiden gick väldigt fort. J började bli trött igen så efter en kort stunds minglande  med mammor och bebisar tackade vi för oss och gick hem och nattade storebror som hade haft en bra kväll hemma med pappa T.

Jag förstår att ni är väldigt nyfikna på om det var något bra innehåll i kvällens goodie-bags och vad jag vann när jag svarade rätt på alla Apotekets Hjärtats frågor…Men ni får vänta lite till för jag och barnen ska ut och leta vinterskor och vardagens bestyr går alltid först! 😉

 

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv som just nu har stort fokus på mammalivet. Jag är just nu föräldraledig då jag är en ganska nybliven tvåbarnsmamma. Jag bor tillsammans med min man, T, i Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

Presenter från eventet Babykväll

Skrivet den 16 oktober, 2016

Bloggevent i söndags

Skrivet den 2 november, 2016

Föregående inläggRedan torsdag
Nästa inläggPresenter från eventet Babykväll

6 Kommentarer

 1. Jessica
  12 månader ago

  Låter som en supertrevlig och nyttig kväll. Är så inspirerande och härligt att gå på sådant emellanåt! Grattis till vinsten 🙂

  Reply
  1. Jenny
   12 månader ago

   Ja, det gav lite ny energi att komma ut på nått annorlunda. Kul också att det gick så bra att ha med J. Tack 🙂 Var mycket bra-att-grejer i vinsten men alltid kul att vinna oavsett. Haha 😉

   Reply
 2. emmapasmallen
  12 månader ago

  Tack för i torsdags! Det var riktigt roligt att träffa dig IRL! Hoppas att det blir fler tillfällen! Kul att Siranee bjöd med dig 🙂 Kram ❤

  Reply
  1. Jenny
   12 månader ago

   Tack själv! Var jättekul att träffa dig och Isadora också 🙂 Och vi ses förhoppningsvis snart igen 🙂 kram!

   Reply
 3. Evanesse
  11 månader ago

  Det ser väldigt trevligt ut, varför kommer jag inte ut på sådant? 🙂

  Hoppas ni mår bra!

  Reply
  1. Jenny
   11 månader ago

   Ja, det var jättetrevligt men jag kände mig också så ovan på att vara i sådana sammanhang. 🙂 Men jag hoppas det blir fler tillfällen för oss båda! Behövs i vardagen.

   Reply

Kommentera