i Inredning, Tips, Vardag

Måla kakelfogar

Vi testade att måla kakelfogar vita för att se hur det blev. Våra fogar var tidigare grå. Antar att det är en ganska klassisk fog-”färg” i hyresrätter. Vi har också en tanke om att sätta en skiva framför kaklet för att förnya utseendet men vi testade en enklare lösning till förändring först.

Vi använde en vit fogpenna för att måla på kakelfogarna (finns att köpa på de flesta byggvaruhusen). Innan vi satte igång gjorde vi rent kakel och fogar noggrant. Ett tips är att spraya på ättika utblandat i vatten. Droppa även i lite diskmedel i blandningen. Låt det sitta en stund och torka sedan av med en fuktig tvättsvamp. Om kaklet eller fogarna är mycket smutsiga så kan man även använda bikarbonat när man tvättar.

Måla kakelfogar miljövänlig städning

Ättika och bikarbonat är mina favoriter för miljövänligt städning. De tar bort det mesta av smuts och fläckar.

Måla kakelfogar – före och efter

Så här såg kakelfogarna ut före målandet:

Måla kakelfogar före

Och så här ser det ut nu, efter en målning:

Måla kakelfogar efter

Måla kakelfogar efter

För att färgen ska blir helt täckande så gissar jag på att det behövs en omgång till. I vårt kök så räckte en penna till en målning så vi behöver köpa en penna till för att kunna göra lager två. Dock har vi inte helt bestämt om sidan bakom diskbänken ska täckas med en skiva. I så fall kommer endast fogarna på sidan bakom spisen att behöva målas. Så vi avvaktar lite.

Här är köket från lite mer avstånd. Hur det såg ut tidigare kan man se i detta inlägg. Inte jättestor skillnad men jag tycker det ser lite ”renare ut”. Vill man istället ha en större konstrast så finns det fog-pennor även i svart.

kök kakel

 

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv med fokus på mammalivet. Jag bor tillsammans med min man, T, i centrala Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

Förskolebacillerna fortsätter

Skrivet den 18 april, 2018

Föregående inläggAugusti och förskolestart
Nästa inläggVolvomuseum

3 Kommentarer

 1. Jessica
  3 år ago

  Mycket fräscht och snyggt resultat. Tack för inspirationen!! Jag ska ta tag i mitt badrumskakel, vilket är ett lite större projekt då det är hela badrummet från golv till tak, dock ett litet badrum ;-). Men det behövs då det ser så ofräscht ut med just fogarna.

  Reply
  1. JennyJenny
   3 år ago

   Ja, vet de som gjort badrum på samma sätt. Hittade en större ”flaska” med färg på Biltema till bra pris.
   I badrummet har jag också gjort en blandning av ättika och bikarbonat som jag smörjt in fogarna med o låtit verka 15-20 min. Sedan var det bara att torka o spola bort avlagringar som satt där. Mycket bättre än spray jag köpt tidigare! 🙂

   Reply
 2. Jessica
  3 år ago

  Tackar så väldigt mycket för bra tips!! Ska genast ta tag i detta 🙂

  Reply

Kommentera