i Vardag

Volvomuseum

volvomuseum

Det var inte jättebra väder när vi vaknade i lördags morse. Vi funderade mellan olika förslag på utflykter som vi kunde göra inomhus och tillslut landade vi i att besöka Volvomuseum som ligger här i Göteborg.

Hela muséet var uppbyggt så att man kunde följa Volvos utveckling. Från middagen där idéen om en bilfabrik föddes till dagens utveckling av el-bilar och alla steg däremellan. Det fanns fina gamla bilar som var väldigt välbevarade och mycket information om både fabrikens utveckling och motorer. Vi hann inte stanna jättelänge vid varje del av utställningarna för barnen hade lite för bråttom. Det de gillade bäst var så klart de saker som man fick röra. Vi stannade längst vid en gammal brandbil som barnen kunde sitta i och plinga i klockan.

I slutet av Volvomuseum fanns ett lekområde där barnen bland annat kunde köra runt med leksaksbilar. Där hade de också  en bil i full storlek som var helt byggd i lego!

Så nu kan vi bocka av ännu ett museum från listan! Nu börjar ju perioden med tråkigare väder. Vi passar på att vara ute så mycket det går när vi är lediga men när det regnar är det inget kul. Tur då att man kan leka lite turist i sin egen stad och besöka museum och utställningar istället för att huttra i en lekpark.

volvomuseum

volvomuseum

volvomuseum

volvomuseum

Passar på att tipsa om ett gammalt inlägg med fler utflyktstips för både soliga och regniga dagar i Göteborg!

 

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv med fokus på mammalivet. Jag bor tillsammans med min man, T, i centrala Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

Snö och pulka

Snö och pulka på en måndag

Skrivet den 28 januari, 2019

en helg med morföräldrarna trädgårdsföreningen

En helg med morföräldrarna

Skrivet den 22 september, 2018

staycation I Göteborg

Staycation i Göteborg

Skrivet den 18 april, 2019

Föregående inläggMåla kakelfogar
Nästa inläggEn helg i Blekinge

Bli först att kommentera!

Kommentera