i Mammaliv, Vardag

Måndag med lite gnäll 


Bilder från midsommar kommer upp lite senare. Igår kom vi tillbaka till Göteborg och bilresorna till Blekinge och tillbaka gick bra. K sov till 7 imorse så det var helt ok sömnmässigt. Dagens gnäll stod barnen mest för (bara lite från mig) 😉

Dock hade K lyckats få av sig blöjan inatt så när jag tittade till honom vid 4-tiden inatt fick jag göra lite snabbröj i en lite våt säng och dra på en ny blöja. 

Jag började med att parkera om bilen då måndagar betyder städdag på vår gata sedan gick jag upp med barnen. Kylen var tom så när T hade gått upp gick vi ut för att äta frukost innan han skulle till jobbet. Tyvärr hade klockan hunnit bli för mycket för frukostservering så K och jag delade på en croissant (han fick smoothie hemma också). 

När vi kom hem igen vägrade lilla J att sova. Har ju varit bortskämd med att hon sover större delen av dagarna medan K är vaken så att jag kan lägga min energi på honom men idag fick jag försöka lugna en missnöjd J (nya blöjor, mat, napp, bärande) och K ville samtidigt leka med bilar så det fick jag göra med andra handen. 

I huvudet hade jag också en lista på vad jag borde göra när de sov; packa upp o tvätta efter helgens resa (och nattens tvätt från K:s säng), städa upp, betala räkningar och sköta lite annat pappersjobb som kräver koncentration. Men när man vill att barn ska sova så känd det som att de blir extra envisa att hålla sig vakna. 

Jag tog iallafall vagnen för att gå till affären och fylla på kylen och båda barnen somnade. Nu är en tvätt klar, en återstår, diskmaskinen är tömd på ren disk och påfylld igen och väskorna är snart uppackade. Räkningar och pappersjobb är omhändertaget och jag har hunnit få i mig lite mat så att tålamodet ska vara påfyllt tills de små vaknar igen. Har även gett vatten till de törstigaste växterna. 

Kvar är ren tvätt att vika men det kan jag ju spara tills imorgon när K är på förskolan. Nu passar jag på att sitta några minuter i soffan. Fast mu vaknade lilla J så det fick bli amning i soffan. Funkar det med 🙂

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv med fokus på mammalivet. Jag bor tillsammans med min man, T, i centrala Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

Soligt

Skrivet den 23 augusti, 2016

BVC-besök

Skrivet den 11 oktober, 2016

Lär sig att sätta sig upp och klappa händerna

Skrivet den 14 februari, 2017

Föregående inläggGlad midsommar 
Nästa inläggMidsommarafton 

Bli först att kommentera!

Kommentera