i Vardag

Tredje advent

tredje advent jennyjenny

Plötsligt hade visst tredje advent redan varit. Tiden rusar på med Lucia-tåg på förskolan, jobb som ska färdigställas innan allas jul-ledigheter och annat som behöver göras inför helgerna. Men trots att dagarna går fort så känner jag mig inte så stressad. Vi har våra lugna helger då vi tänder ljusen i adventsljusstaken och tillbringar mycket tid hemma. Några julklappar har vi inhandlat och det blir nog inte så många fler som ska köpas. Det som ännu inte är på plats är julgranen. Där finns en plan för när och hur så inte heller där finns någon stress i år.

tredje advent jennyjenny

I år har jag äntligen fått sällskap i soffan på kvällarna framför julkalendern. Har ni sett den?! Jag tycker att den är jättebra i år och vi kollar via SVT Play så vi behöver inte passa några tider.Vi brukar passa på att äta middag framför TV:n och se julkalendern samtidigt. Det passar bra för trötta barn och en trött mamma. En hel del skämt som riktar sig till föräldrarna men den är ändå så pass spännande för barn att vår fyraåring hela tiden längtar till morgondagens avsnitt.

Lillasyster tycker inte att det är riktigt lika kul. Tvärtom så tycker hon att den läskiga grannen Eskil är så hemsk att hon måste gå iväg och titta på något annat en stund. Men jag och Storebror följer i alla fall äventyren på Lugna Gatan.

tredje advent jennyjenny

Snö och julstämning

Igår och idag har det faktiskt kommit lite snö över Göteborg. Precis efter tredje advent och det gör ju en hel del för julstämningen. Tänk om det kunde lägga sig ett litet täcke av vit snö lagom till jul också! Det lyser ju upp så himla fint och det behövs verkligen nu när vi är i den allra mörkaste perioden. Förra året så kom det snö vid just den här tiden men då hade vi redan fått en omgång snö i november.

Nu återstår denna veckan med jobb och sedan, till helgen, så kommer vår lägenhet att fyllas upp med familj som stannar över julen. Väldigt bra med en jul som hänger i hop med helgen i år! Det blir ju lite extra lång ledighet. Dessutom kan det sista fixet ordnas på helgen innan det är dags för julafton.

Hoppas att ni börjar få lite julstämning hos er!

tredje advent jennyjenny

 

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv med fokus på mammalivet. Jag bor tillsammans med min man, T, i centrala Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Föregående inläggRecept på risgrynsgröt
Nästa inläggVår jul 2018

6 Kommentarer

 1. Jessica
  3 år ago

  En så mysig tid nu tycker jag. I år har jag också tagit det lugnt och planerat i god tid för allting så nu är jag klar med det mesta och kan bara njuta fram till jul. Precis så ska det vara <3

  Reply
  1. JennyJenny
   3 år ago

   Härligt! Är inte riktigt där men det mesta är förberett nu och så har jag ju helgen till det som är kvar ❤️

   Reply
 2. Jessica
  3 år ago

  Önskar dig och familjen en riktigt härlig julledighet och att bara få rå om varandra <3

  Reply
  1. JennyJenny
   3 år ago

   Ha en riktigt skön jul du också! Visst skulle du förbi Götet en sväng?

   Reply
 3. Jessica
  3 år ago

  Tack! Jag var en sväng i Götet i helgen som gick, julbord med Pers jobb. Men hann aldrig kontakta dig för det var ett lite pressat schema vi hade 😉

  Reply
  1. JennyJenny
   3 år ago

   Jag förstår hur det är 😊

   Reply

Kommentera