i Graviditet

Ultraljud

  I fredags hade vi tid för ultraljud. Barnmorskan skulle mäta och titta på bebisen för att se att allt var som det skulle. 

Den låg och sov i magen i helt rätt position så allt gick jättesmidigt och dessutom såg allt bra ut. Beräknat födelsedatum flyttades till en dag tidigare (från 13:e till 12:e maj). Det var likadant när K låg i magen. Varje ultraljud flyttades han en dag bakåt men sen kom han ändå på det datum vi fått först så jag fortsätter räkna utifrån första datumet ändå 😉 

Nästa ultraljud är i slutet av december. Då är det rutinultraljudet då man förhoppningsvis kan se könet förutom att kolla så att allt ser bra ut i magen. 

Vi tog reda på könet med K och kommer antagligen att göra det denna gången också. För min del känns det som att ju mer man vet in den lilla/lille i magen desto mer kan man knyta an redan innan födseln. Och dessutom är jag så nyfiken på vem det kan vara så vill veta så mycket som möjligt 😉 

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv som just nu har stort fokus på mammalivet. Jag är just nu föräldraledig då jag är en ganska nybliven tvåbarnsmamma. Jag bor tillsammans med min man, T, i Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

Besök hos barnmorskan

Skrivet den 29 december, 2015

Stora förändringar

Skrivet den 15 oktober, 2015

Rutinultraljudet 

Skrivet den 22 december, 2015

Föregående inläggPackning och äppelpaj
Nästa inläggFramme i Spanien

2 Kommentarer

 1. Rebecca
  2 år ago

  Skönt att vara på samma sida 🙂
  Vi väntar också barn och är beräknade 30/12-15. Jag ville kolla kön men inte sambon så det blir en överraskning bara det!

  Reply
  1. jj
   2 år ago

   Oj, vad spännande! Såg din kommentar först nu o det är ju inte långt kvar för dig!

   Reply

Kommentera