i Mammaliv, Vardag

Barnvaktstider

Först var det lågt med uppdateringar här inne för att båda barnen var sjuka, tandbristningsgnälliga och allmänt uppmärksamhetskrävande. Och denna veckan blev det inte mycket skrivet av motsatta anledningen; vi har barnvakt här hemma! Det är barnens farmor som är här några dagar så jag och min käre man hade en heldag igår (med pauser för att komma hem och vara med barnen så klart) med varandra. Han tog en dag ledigt från jobbet och vi hade några timmar tillsammans på SPA. Så skönt! Vi pratade, badade, bastade och gjorde detta i flera timmar utan att någon avbröt oss. Vi tog inga behandlingar men däremot följde vi en SPA-ritual som innehål en hel del salvor, skrubber och masker samt ett förslag på en ordning att följa för att få bästa effekt.

jennyjenny_spa

När vi sedan varit hemma några timmar och lekt med barnen och ätit middag och nattat barn så hämtade några vänner upp oss och vi åkte ut till Bananpiren där det var klubben Colours. Vi var där strax efter att de öppnade så det var väldigt tomt men vi var helt nöjda med detta. Vi kunde ta en drink på uteserveringen i sköna soffor. När det började bli mycket folk, runt midnatt, så kände dessa trötta småbarnsföräldrar att det var tillräckligt påfyllt för en dag på egentidskontot och vi åkte hem för några timmars sömn.

Annars har jag försökt städa på övervåningen nu när någon kan ha barnen på nedervåningen (vi har ingen trappgrind uppe vid trappans början). Har även rensat bland barnens kläder och rensat ut de kläder som blivit för små. Eftersom jag inte har hjärta att kasta det som är helt och rent så bjöd jag även in en vän att komma och välja och vraka bland kläderna till sitt barn. Så nästa vecka när hon kommer kan jag förhoppningsvis skänka vidare lite kläder så att de får en ny chans att komma till användning.

jennyjenny_inredning-14

Vi har ju ett rum på övervåningen där vi har alla våra kläder och dessutom en gästsäng och det är så skönt att ha fått lite ordning där nu under dessa dagar.

jennyjenny_inredning-15

Och det är även häruppe i det så kallade ”garderobsrummet” som jag nu försöker sitta och blogga ikapp. Imorgon åker barnens farmor tillbaka till Spanien igen så då är det åter till vanliga rutiner. Nu gäller det att passa på att göra det som inte är lika lätt med ensamt ansvar för båda barnen

jennyjenny_inredning-17

 

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv med fokus på mammalivet. Jag bor tillsammans med min man, T, i centrala Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

Vardagsbestyr

Skrivet den 14 juli, 2017

Spa i Helsingborg

Spa i Helsingborg

Skrivet den 24 april, 2019

tre dagar i Stockholm

Tre dagar i Stockholm

Skrivet den 24 september, 2018

Föregående inläggLek med kompisar
Nästa inläggVardagsbestyr

4 Kommentarer

 1. Frida G Svensson
  7 år ago

  jag längtar till jag och min karl kan åka iväg en weekend helt själva!

  Reply
  1. JennyJenny
   7 år ago

   Ja, det drömmer jag också om men tänker att den tiden kommer. Nu var vi ju bara borta i ca 4 timmar (ammar fortfarande Lillasyster lite då och då) men bara det var så skönt! Att kunna sova borta får bli nästa steg 😉

   Reply
 2. Jessica
  7 år ago

  Åhh så mysigt!! Vilken härlig dag 🙂

  Reply
  1. JennyJenny
   7 år ago

   Helt fantastisk 😉

   Reply

Kommentera