i Mammaliv, Vardag

En vanlig dag

Kan ju vara kul för mig att komma ihåg hur en vanlig dag såg ut sen när jag sitter med två barn och undrar vad jag gjorde med all tid när jag bara hade ett barn. Ungefär som jag tänker nu kring hur mycket tid jag hade innan barn och varför jag inte tog vara på den bättre…

På vardagarna ställer jag klockan på 7-7:30. Jag går upp och gör mig iordning och smyger sedan ut till bilen eller spårvagnen för att åka till jobbet. Frukost slarvar jag med men brukar försöka ta med frukt, risifrutti eller liknande till jobbet. 

K sover oftast till 8-8:30 då T går upp med honom och sedan lämnar han honom på förskolan 9:30 innan han börjar jobba.  

 Måndagar hämtar jag K klockan fyra på förskolan och tisdag-torsdag är det klockan tre som gäller. 

Oftast går vi direkt hem och leker en stund men ibland stannar vi till och handlar på vägen hem. Jag har ganska ofta en plan om att städa eller fixa hemma under eftermiddagen men energin brukar vara låg så det händer tyvärr inte så ofta utan får göras på helgerna. K får ibland ett bad men det är inte varje dag. 

Runt sex-tiden brukar jag laga middag och vi är dåliga på att äta vid köksbordet så det blir ofta i vardagsrummet framför någon serie eller film.  

 Ibland passar jag på att lägga i en maskin tvätt medan vi varvar ner vid TV:n. Mellan nio-tio brukar K bli trött och vi borstar tänder, byter blöja och tar på pyjamas. Han får en flaska ersättning i sin säng och ibland somnar han (innan han var sjuk så somnade han nästan alltid så) men kommer han inte till ro tar jag med honom ut i soffan och så brukar han somna bredvid mig framför TV:n.  

 Sedan lägger jag fram morgondagens kläder till K och plockar undan den värsta röran och strax efter tio brukar jag lägga mig. 

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv med fokus på mammalivet. Jag bor tillsammans med min man, T, i centrala Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

mars 

Skrivet den 2 mars, 2017

Måndag med barnen

Skrivet den 20 augusti, 2018

Morgonrutin

Morgonrutin och kaffe

Skrivet den 20 september, 2017

Föregående inläggSkogen
Nästa inläggSova hela natten 

Bli först att kommentera!

Kommentera