i Mammaliv, Recept och mat, Vardag

Färgglada plättar

Färgglada plättar

Ett sätt att locka fram matlusten är att bjuda barnen på färgglada plättar. Jag testade det här för ett tag sedan när vi tog lunchen med oss ut till en lekplats. Och barnen tyckte att plättarna med färg var mycket roligare att äta än de vanliga! Enda skillnaden från den vanliga plättsmeten är några droppar karamellfärg.

Färgglada plättar

Försenat födelsedagsfirande med färgglada plättar

För ett tag sedan så fyllde en av  Storebrors bästa kompisar år. Just när han hade sitt födelsedagskalas så var Lillasyster magsjuk så han fick tyvärr inte gå. För att ta bort lite av besvikelsen för dem båda så lovade vi att de skulle få en egen dag att leka på. Och en helg för ett tag sedan var det äntligen dags.

Vi möttes upp vid en lekplats i närheten av Guldheden och hade flera roliga timmar tillsammans. När barnen blev hungriga så dukade jag fram de färgglada plättarna på fina kalas-tallrikar. De kunde ha sin lilla födelsedagspicknick i ett egen liten koja. Alla plättar gick åt och barnen fick massor med ny lekenergi. Vi hade en riktigt solig och fin höstdag!

Färgglada plättar

Färgglada plättar

 

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv med fokus på mammalivet. Jag bor tillsammans med min man, T, i centrala Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

Frukost med plättar

Frukost med plättar

Skrivet den 4 januari, 2018

Fredag 1 april

Skrivet den 1 april, 2016

Lek med kompisar

Lek med kompisar

Skrivet den 13 juli, 2017

Föregående inläggHelgfika på DaNino
Nästa inläggNaturen mitt i stan

2 Kommentarer

 1. Jessica
  6 år ago

  Åh så väldigt mysigt <3

  Reply
  1. JennyJenny
   6 år ago

   Det var faktiskt jättefint att K fick leka med sin kompis. Säkert mer tid tillsammans än vad det hade blivit på kalaset med 17 andra 🙂

   Reply

Kommentera