i Jenny reser, Vardag

Fiddekulla trädgård

Fiddekulla trädgård

På vägen hem från sommarens besök i Blekinge gjorde vi ett snabbt stopp på Fiddekulla trädgård. Jag hade läst i tidningen Land om Lovisa och hennes mamma, Cecilia, som tillsammans driver gården och kallar sig Blomsterbönder. De har en plantskola och har nu öppnat säsongen för självplock av blommor. Tyvärr hade inte blomsterfältet slagit ut när vi var där men jag kan tänka mig hur fint där är nu!

Trädgården ligger intill vägen som vi åker hem från Blekinge och jag är så glad att vi svängde av och tog en paus där. Det fanns så mycket fint att se!

fiddekulla trädgård gårdsbutik

fiddekulla trädgård

Fiddekulla trädgård

Det mesta i trädgården fanns utomhus och det var gott om plats att vandra runt och titta på allt det fina. All betalning hade dessutom flyttats till en utomhuskassa för att undvika trängsel i det lilla gårdsbutiks-huset där man annars brukar betala.

dahlia vatten

luktärt fiddekulla trädgård

fiddekulla trädgård plantskola

fiddekulla trädgård

fiddekulla trädgård växter

fiddekulla trädgård

fiddekulla trädgård café

pelargon

fiddekulla trädgård blommor

 

Inte bara blommor

Barnen hittade några hästar och ett gäng med höns på gården. Hade vi inte haft så långt att köra så hade vi säkert kunnat gå runt mycket längre i Fiddekulla trädgård för att upptäcka och bara titta på allt fint. Det finns dessutom ett litet kafé med kaffe, dricka och glass om man skulle behöva fylla på sin energi.

 

fiddekulla trädgård höns

fiddekulla trädgård häst

hästar

höns

Blomsteråkern

Vi var såklart tvungna att gå ner till blomsteråkern, som låg precis bredvid trädgården, innan vi åkte vidare. När vi var där hade inte den riktiga blomningen kommit igång men nu är blomsteråkern fylld av vackra dahlior! Jag kan rekommendera att följa gårdens Instagram-konto för vackra blommor (och väldigt fina bilder från gården)!

blomsteråker

fiddekulla trädgård självplock

 

Fiddekulla trädgård 

Hemsida: fiddekullatradgard.se

Öppettider: Öppettider varierar så kolla hemsidan för aktuella tider och vilka delar av trädgården som är öppen beroende på säsong.

Adress: Fiddekulla 118, 361 96 Vissefjärda

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv med fokus på mammalivet. Jag bor tillsammans med min man, T, i centrala Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

Universeum

Skrivet den 17 november, 2015

grillning i byn

Grillning i byn

Skrivet den 22 augusti, 2018

Än så blommar sommaren

Skrivet den 18 augusti, 2017

Föregående inläggSommarlov i Blekinge
Nästa inläggHöstledighet

Bli först att kommentera!

Kommentera