i Mammaliv, Vardag

Första dagen på jobbet

Dags att börja jobba efter föräldraledigheten

Igår, 1 mars, var det min första dag tillbaka på jobbet. Jag gick på föräldraledighet i maj 2016 så det är ju ett ganska bra tag som jag varit hemma nu. Och ska jag vara ärlig så hann jag inte tröttna på det! Även om jag såklart varit trött vissa dagar och speciellt när båda barnen varit på gnälligt humör och testat mitt tålamod. Men all tid som jag har fått spendera med både Storebror och Lillasyster har gett mig så mycket. Inte minst att se deras relation till varandra växa fram. Och att dessutom ha lyxen att kunna göra utflykter eller bara vara hemma utifrån vad vi känt för. Nu med arbetstider så kommer jag ju inte riktigt samma möjlighet att styra över dagarna…

Men nu är den långa föräldraledigheten slut och jag får glädja mig åt mina föräldralediga fredagar som jag kommer ha ett tag framöver (och såklart våra lediga helger med hela familjen). Det kommer nog ta ett tag innan vi hittar nya rutiner som fungerar för oss men med lite tid ska det nog blir bra det också.

Igår var min första arbetsuppgift att åka och hämta ut mina arbetsnycklar. När väl det var gjort åkte jag till kontoret och letade upp den datorn som jag skulle ha. Sedan följde några timmar med att komma in i alla program genom att skaffa nya lösenord, gå igenom hundratals mail och lära mig de program som var nya. Det var en ovan känsla att hinna tänka så många tankar till slut utan att bli avbruten! Och några koppar varmt kaffe hann jag få i mig också.

Eftersom Lillasysters inskolning blev avbruten av hennes magsjuka så fick jag hämta hem henne redan klockan två. Då hämtade jag så klart även Storebror och det blev en lagom lång första dag även för mig. Jag hann komma igång och förbereda inför måndagens arbetsdag då jag kommer att sätta igång ”på riktigt” och fick ändå en stor del av eftermiddagen hemma med mina barn.

Fortsätter med föräldralediga fredagar

Och idag har jag haft min första föräldralediga fredag. Haha.. Kort arbetsvecka blev det. Jag och barnen har möblerat om i ett rum på övervåningen och passade även på att städa ordentligt. Det är ett rum som används till allt möjligt! Våra kläder förvaras där, en gäststäng står därinne och sedan ett tag tillbaka finns även Lillasysters spjälsäng därinne.

Jag hade kanske inte jättemycket hjälp av barnen men det märks ändå att de  blvit äldre för jag kan i alla fall få saker gjorda medan de leker hyffsat bra under tiden. Möblerna blev runtflyttade och dammsugningen blev gjord. Och när det var klart så tvättade jag upp deras gamla bebisfiltar som hade legat och blivit dammiga. Bebisfiltar är ju så gulliga!

Hoppas att ni alla har haft en fin fredag och jag önskar er en riktigt bra helg!

storebror4storebror4-2filtar

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv med fokus på mammalivet. Jag bor tillsammans med min man, T, i centrala Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

Föregående inläggHej från vår soliga lägenhet
Nästa inläggBli av med statisk elektricitet i kläderna

2 Kommentarer

 1. Jessica
  4 år ago

  Låter som en alldeles lagom mjukstart på jobbet! Ha en skön helg nu <3

  Reply
  1. JennyJenny
   4 år ago

   Ja, helt perfekt! Tack o detsamma till dig!!

   Reply

Kommentera