i Mammaliv, Vardag

Helgen med Pippi Långstrump och trotsen 

Nu är det måndag igen och dags för en tillbakablick över helgen med tillhörande mobilbilder. Vi startade i lördags morse med att äta en riktigt god frukost ute. J somnade i café-soffan och frukosten innehöll massor med olika godsaker som K smakade på så vi kunde faktiskt sitta ganska länge i lugn och ro.
Efter frukosten gjorde vi en liten tur med bilen. Bland annat blev det ett stopp på Bauhaus. Det är tydligen där småbarnsföräldrar hänger en lördagsförmiddag för det var fullt med barn och de hade en liten pysselhörna där K fick göra en medalj. Dessutom fick han en ballong och K älskar ballonger berättade han högt och glatt.


Resten av eftermiddagen och kvällen handlade mycket om att T försökte lösa lite olika datorproblem och jag roade barn så att de inte skulle störa för mycket. Min snälla man fixade i ordning sin gamla laptop så att jag ska kunna fixa bilder och annat sådant på den. Tack! Och jag hoppas att resultat ska synas på bloggen inom kort 😉 Just nu sker ju i princip all bloggning via mobilen och det är ju inte det bästa alla gånger.

På lördagen fick vi också vara med om K:s första riktiga trotssammanbrott i mataffären. Ett sånt där skrik-och-gråt-sammanbrott som man hoppas slippa och tycker synd om andra föräldrar när det är deras barn som beter sig så. Det finns ju inte så mycket man kan göra för ju mer man pratar med K desto argare blir han. Som tur var hände det i sluter av handlingen vid kassorna så vi betalade, lämnade affären snabbt och gick hem.

Söndagen bjöd på regn och mer utbrott. K ville inte sova middag, inte klä på sig, inte snyta sig och inte byta blöja… Han har visat tecken på trots sedan han blev ungefär 1,5 år och jag har många gånger tänkt att nu måste det väl vara den värsta perioden men sedan höjer han nivån ytterligare… Och jag vet ju att det är ett testande av gränser och känslor som han måste gå igenom men det är också ett stort testande av mitt och T:s tålamod. Som tur är har han ju de motsatta känslorna att utveckla också och det är mycket han säger att han gillar och älskar! Och språket utvecklas massor så den mesta tiden är det roligt att prata och vara med honom. Man får försöka påminna sig om det under de värsta trotsstunderna.

Men i går var det en extra svår dag då vi alla var inne för att vädret var dåligt. Vi bestämde tillslut att vi skulle ta bilen till ett köpcentrum för att byta miljö och få lite annat att göra. Då knackade det på dörren och utanför stod en av våra grannar. Han skulle ställa undan lite leksaker som hans son haft men nu tröttnat på och tänkte fråga om K kunde vara intresserad av några. Det var ett litet cirkustält och ett dockskåp i form av Villa Villerkulla med olika figurer från Pippi Långstrumps värld. Så snällt! Och K har precis upptäckt Pippi ”Humhump” (som han säger).


Vi åkte iväg en stund och när vi kom hem blev det massa lek med Pippi och tältet så söndagen slutade iallafall helt okej! Och bulgogi blev det till söndagsmiddag.

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv som just nu har stort fokus på mammalivet. Jag är just nu föräldraledig då jag är en ganska nybliven tvåbarnsmamma. Jag bor tillsammans med min man, T, i Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

K 2,5 år 

Skrivet den 3 januari, 2017

Vilken vecka

Skrivet den 11 mars, 2016

Föregående inläggPresenter från eventet Babykväll
Nästa inläggEn lugn måndag 

Bli först att kommentera!

Kommentera