i Lillasyster - första året, Mammaliv, Vardag

J sju månader


Ni ser ju på mitt hår att jag tappat en del men nu verkar det ju vara på väg ut igen 😉

Den 5:e december blev J sju månader gammal och vi firade detta med att jag tog fram sittdelen till vår dubbelvagn från förrådet och byggde om vagnen. Så nu sitter J bredvid K och tycker det är så spännande att se allt. Hon ler stort så fort hon kommer i vagnen nu. 

Hon har ett tag försökt kämpa för att sätta sig i liggdelen så det var hög tid! På tal om sitta så sitter hon väldigt bra själv i soffan nu mera. Men på golvet vågar jag inte släppa henne för plötsligt tippar hon över. Vi får öva lite med mjuka filtar och kuddar runt henne tror jag! 

J har ställt sig upp på alla fyra och gungar fram och tillbaka och hållet på att förbereda sig på krypning! Hon ålat fram på mage nu om det är något väldigt spännande hon vill komma åt (så som min telefon). 
Idag försökte jag få henne att sova middagsluren i K:s säng och då tog hon tag i spjälorna och ställde sig… Måste alltså sänka hennes säng till lägsta nivån innan hon ställer sig i den! 


Hon sover dock inte så mycket i sin säng. Jag försöker lägga henne där första stunden av natten. Sedan när jag tagit över henne till vår säng för att amma är jag för lat för att lägga tillbaka henne. Jag brukar somna om snabbt och hon sover bättre bredvid mig. Jag är så glad så länge hon somnar om bra för med K var jag upp flera nätter i veckan och fick gå runt och vagga honom. Nu får jag så mycket mer sömn och det kan behövas när man har två små att ta hand om på dagarna. 

Men visst är det skönt att sova själv i sängen så att man kan vända sig som man vill! Så idag testade jag att lägga J i liggdelen till vagnen som vi har kvar i lägenheten när hon skulle sova på dagen. Det gick till slut trots en storebror som hade väldigt svårt att var tyst och lugn 😉 Vi får se om hon kan vänja sig vid att sova mer själv på det sättet. Tyvärr vågar jag inte lägga henne i sin säng på dagen eftersom den är på övervåningen. 

För övrigt är J fortfarande en väldigt glad tjej! Det är bara när hon är trött som grinigheten kommer. Den senaste månaden har jag dock märkt att hon reagerat när jag tar ifrån henne någon sak som hon gärna vill ha. Det är nytt. Hon börjar helt klart visa mer vilja. 

Hon blir fortfarande allra gladast när hon ser storebror K. Och han kommer faktiskt och ger henne en kram eller leksak då och då och det är så gulligt! 


Under sin sjätte månad så flög J för första gången till farmor och farfar i Spanien. 

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv som just nu har stort fokus på mammalivet. Jag är just nu föräldraledig då jag är en ganska nybliven tvåbarnsmamma. Jag bor tillsammans med min man, T, i Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

Solig onsdag

Skrivet den 21 september, 2016

Regn och lek 

Skrivet den 1 juli, 2016

Föregående inläggHemmaonsdag
Nästa inläggLucka 7: Vem skulle du vilja sända lite extra kärlek till idag? 

3 Kommentarer

 1. - Evanessè
  11 månader ago

  Stora tjejen! Och sicka härliga bilder.

  Ja det där med hår alltså, haha.

  Reply
 2. Soon-Im
  11 månader ago

  Hjälp!!! Min lilla tös är redan 7 månader gammal, underbart att hon är så pass stor att hon kunde flyga till oss men vi hoppas att hon inte växer så fort så jag får njuta ❤️❤️

  Reply
  1. JennyJenny
   11 månader ago

   Ja, lite för fort går det!!!

   Reply

Kommentera