i Vardag

Kan Själv!

kan själv, barn, barnkläder, ballonger, ekologiskt, fairtrade

Innehåller reklam för egen verksamhet: Kan Själv.

Har du någon gång hört ett barn säga att de ”kan själv”? Om du har träffat på yngre barn så gissar jag att du hört det uttrycket många gånger! Det finns någonting väldigt starkt och modigt bakom att säga att man klarar någonting helt själv. Som förälder eller vuxen vet man antagligen att det saknas tillräckligt med kunskap men det tar inte bort självförtroendet från barnet som tror på att det kan. Och när barnet vågar försöka så sker utveckling!

Så även om det är frustrerande att höra ”Kan Själv!” om allt från tandborstning till påklädning, att åka hissen själv och att bre smör på mackan så är det ändå ord som är värda att hylla. De innehåller så mycket mod, styrka och vilja!

Så varför skriver jag om just dessa ord? Jo, när en designer och en socionom råkar vara gifta och dessutom har småbarn så kan olika idéer växa fram. Och det är precis det som har hänt nu. Vi har hört våra barn säga att de kan själva sedan de var ungefär två år gamla och orden har fastnat hos oss. När vi pratade om att skapa ett klädmärke för barn så var det just de två orden som poppade fram. Varför inte göra ett klädmärke för att hylla barnens självständighet?!

Så nu kan vi presentera hemsidan med just de kläderna: www.kansjalv.se!
Gå gärna in och ta en titt och berätta vad du tycker.
Och följ oss gärna på Instagram där vi heter KanSjalv.se.

Kan Själv, t-shirt,ballongerSå här glada är vi denna måndag när vi lanserar vår webbutik 🙂 

 

Kan Själv – ett klädmärke och lite mer

Sagt och gjort. Eller… kanske ändå inte riktigt så lätt som det låter… Det krävdes en del jobb! Första utmaningen blev att skydda namnet som ett varumärke. Den processen kräver ett eget kapitel så jag ska bespara er från alla detaljer här. Vi la också tid på att hitta kläder i miljövänliga material och som produceras under bra villkor för arbetarna. Sedan fick vi hjälp av många vänner för att testa klädernas ”lekbarhet”. Vi tog samtidigt fina bilder till hemsidan som skulle byggas.

Det var inte bara ett klädmärke som skulle tas fram. För oss var det också viktigt att göra kläder som var lika snälla mot barns ömtåliga hud som mot miljön vi lever i. Kläderna är producerade med ekologisk bomull och har flera märkningar som bekräftar detta. De har dessutom en FairTrade-märkning som garanterar att produkterna är producerade under schysta arbetsvillkor.

Kan själv, barnkläder, t-shirt, ekologiskt

En investering i alla barn

När man köper kläder från Kan Själv så vill vi att man ska få bra kläder men också lite mer än så. Man ska veta att man köper en produkt som är producerad på ett hållbart sätt för både människor och miljö. Varje plagg trycks efter att vi får en beställning för att undvika lager och svinn. När vi trycker kläderna så gör vi det med ett vattenbaserat bläck (ECO PASSPORT, OEKO-Tex) eller transfertryck som är CPSIA-certifierade för barnkläder.

Om vi trycker något plagg fel så skänker vi det till klädinsamlingen så det kan komma till nytta. Dessutom har vi valt att stötta organisationen Majblomman genom att skänka en del av vinsten från vår försäljning till dem. Majblomman är en ideell organisation som har funnits sedan 1907 och arbetar för att motverka barnfattigdom i Sverige. De gör det genom att dela ut ekonomiskt stöd, påverka beslut och finansiera forskning. Något som vi gärna är med och bidrar till.

För oss är det så klart viktigt att barnen gillar våra kläder men det är minst lika viktigt att de som köper kläderna bidrar till en bättre värld tillsammans med oss. 

kan själv, barnkläder

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv med fokus på mammalivet. Jag bor tillsammans med min man, T, i centrala Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

Trädgårdsevent

Trädgårdsevent hos Systrarna på Näset

Skrivet den 10 juli, 2020

Barnkläder och leksaker

Skrivet den 1 november, 2017

höst I göteborg

Höst i Göteborg

Skrivet den 30 september, 2018

Föregående inläggLusten att skriva
Nästa inläggVad är kokosolja bra för?

Bli först att kommentera!

Kommentera