i Vardag

Matlagning 

Idag har större delen av dagen handlat om matlagning. Det började redan efter frukost när T hade åkt till jobbet. Jag och barnen gick ut för att handla (eftersom det ju inte blev någon mathandling igår). Vi gick till Willys och en Kina-affär (för jag vill bli bättre på att laga koreansk mat). 

När vi kom hem lekte vi först lite på gården för att K skulle få göra av med lite energi. Sedan var det lunch men sen kunde jag starta. Givetvis tar matlagning så mycket längre tid med två barn. J lekte en stund i sitt babygym men sen ville hon ha uppmärksamhet och därefter blev hon trött. Efter olika försök att hjälpa henne att sova så var det till slut i babygymmet hon kunde slappna av. 


K blev lite avundsjuk på att jag fotade med kameran så han ville också vara med. Inte på bild men att ta kort. Så här blev det 😉 


Sen ville K hjälpa till med maten en stund, leka lite, titta en stund på TV,få hjälp med att läsa en bok, osv, osv. 

Iallafall så gjorde jag en nudelsallad och äggrullar. Lite nötkött ligger i kylen i en bulgogi-marinad men det får stekas upp när T kommer hem för att bli godast. 


Om maten får godkänt av T så kanske recepten kommer upp en annan dag. 😉 

När maten var gjord så fick jag hjälp med K att baka kakor som jag velat testa länge. ”Subway-cookies” med hackad vit choklad i. 


Det här är andra försöket i ugnen. Första halva. Av smeten klickade jag för stora delar av så de kakorna flöt ihop lite väl mycket. Men gott och sött blev det 😉 

Sedan gick vi ut en sväng med vagnen och K somnade på en minut. Så nu är det lite lugnt i väntan på att han vaknar och sedan att T kommer hem. 

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv som just nu har stort fokus på mammalivet. Jag är just nu föräldraledig då jag är en ganska nybliven tvåbarnsmamma. Jag bor tillsammans med min man, T, i Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

Redan torsdag

Skrivet den 13 oktober, 2016

Första utflykten

Skrivet den 9 juli, 2016

Vinterdag

Skrivet den 10 februari, 2017

Föregående inläggHöstväder
Nästa inläggVardag

3 Kommentarer

 1. Jessica Mellstål
  1 år ago

  Jag tycker du är fantastiskt duktig som hinner, och framför allt orkar, med att göra så avancerad mat och till och med baka med dina två små <3 Ser väldigt gott ut den koreanska maten och väntar på recept 🙂

  Reply
  1. Jenny
   1 år ago

   Tacktack. Hade ju inget annat på schemat så det går men absolut inte varje dag. T sa att det var godkänt (kakorna blev dock bäst) så recept kommer 😉

   Reply
   1. Jessica Mellstål
    1 år ago

    Ser fram emot receptet 🙂

    Reply

Kommentera