i Vardag

En helg i skogen

En helg i skogen

Jag och barnen avslutade jullovet med en helg i skogen. Vi tog tåget ner till mina föräldrar (som ju bor ganska mitt i skogen). Från fredag till söndag stannade vi och vi gjorde inte så mycket mer än att äta, leka, spela spel och vara en del ute. Vädret bjöd på solsken men det var faktiskt ganska kallt. På söndagen, precis innan vi skulle åka hemåt, så föll det faktiskt en del snö.

Jag lät faktiskt mest kameran ligga under helgen och passade på att ta det så lugnt det gick. Men en skogspromenad fick kameran följa med på i alla fall.

En helg i skogen

Skogspromenad

Solen orkar knappt ta sig över grantopparna fast det är mitt på dagen. Men ni har väl märkt att det redan blir ljusare? Någon berättade för mig att redan nästa vecka kommer vi ha en hel timme mer ljus än vid vinterdagjämningen här i Göteborg. Jag har inte dubbelkollat om det verkligen stämmer men väljer att tro att det är sant. För mer ljus är ju så efterlängtat!

En helg i skogen

Det finns mycket spännande att hitta längs med vägarna. Barnen fick bland annat klättra upp och provsitta i ett av jakttornen i skogen. Just det här var av en väldigt låg modell vilket kändes särskilt bra för den höjdrädda mamman.

En helg i skogen

Lite energi behövs ju på skogspromenad. Tur att mormor hade äpplen med sig i fickorna! Bakom stenmuren så skymtar grannens hus. Vi passade på att stanna till och prata en stund med henne när vi ändå gick förbi. Så här såg det ut för några månader sedan när vi var i hennes trädgård. Lite varmare var det då!

En helg i skogen

Sedan gick vi hemåt och barnen fortsatte leka lite till på gården innan solen försvann helt. Jag tog en extra sväng in i kohagen på andra sidan vägen bara för att titta på allt det fina.

En helg i skogen

Kvällen fortsatte sedan i väldigt lugnt tempo med ”På spåret” på Tv medan barnen klappade på familjens katt. Det var en nöjd mamma och två nöjda barn som åkte hem efter en helg i skogen på söndagseftermiddagen. Imorgon väntar första dagen på förskolan efter jullovet så det är bara att hålla tummarna att de inte är alltför trötta i morgon bitti!

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv med fokus på mammalivet. Jag bor tillsammans med min man, T, i centrala Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

en helg i Blekinge

En helg i Blekinge

Skrivet den 24 oktober, 2019

Höst på landet

Skrivet den 30 oktober, 2017

Skogspromenad

Skrivet den 21 mars, 2017

Föregående inläggPalmhuset på årets första dag
Nästa inläggSemester i Sälen

2 Kommentarer

 1. Jessica
  3 år ago

  Härligt att ladda batterierna i naturen, bästa energiboosten!!

  Reply
  1. JennyJenny
   3 år ago

   Ja, verkligen!!

   Reply

Kommentera