i Vardag

Frukostevent på Vallgatan 12

frukostevent på vallgatan 12

Jag nämnde ju i ett tidigare inlägg att min torsdagsmorgon fick en extra trevlig start då den började med ett frukostevent på Vallgatan 12. Det var Malin som bjudit in ett härligt gäng mammor för att vi skulle få träffa två av hennes favorit-samarbetspartners.

Vi blev varmt välkomnade av Malin och bjöds på en riktigt god frukost. Det var så kul att starta dagen med god mat och trevligt sällskap. När vi ätit och pratat  en stund så tog Malin till orda. Hon berättade om varför just Kivat och Thule fanns med som inbjudna företag på hennes event. Hon hade personliga berättelser att dela med sig av kring dem båda. Och det märktes verkligen att hennes engagemang för dem var äkta.

frukostevent på vallgatan 12

frukostevent på vallgatan 12

Dukningen var stylad av Izard Höyer

Kivat – ekologiska barnkläder från Finland

Kivat är ett litet familjeföretag från Tammersfors i Finland. Det var dottern i familjen, Krista, som kommit till oss i Göteborg för att berätta om historien bakom kläderna och hur tankarna går i dag. All tillverkning sker i Finland och den görs utan att några kemikalier eller gifter kommer i kontakt med tygerna. Produkterna görs av mjuk och hållbar ull, ekologisk bomull och silke som andas.

Dessutom var kläderna som vi fick titta på så fina i färgerna! En extra bonus när man vet att de är framtagna på ett så bra sätt. Det var kul att äntligen få lyssna på Krista för Malin har pratat så gott om både Kivat-kläderna och hela familjeföretaget så länge.

Fotograf: Maja

frukostevent på vallgatan 12

Anna håller upp en av Kivat-tröjorna i merinoull. Bakom henne skymtar Krista från Kivat.
Fotograf: Ellie

Thule – mer än bara takboxar

När man hör Thule så tänker kanske de flesta på de där takboxarna man kan ha på bilar. Men idag gör de en hel del mer. För mig är de till exempel ett företag som gör de absolut bästa mobilskalen. Mina barn har tappat och slängt iväg min mobil fler gånger än jag kan räkna. Men skalet från Thule har räddat den varje gång. Tyvärr hörde jag på eventet att de här skalen ska bort ur deras sortiment…

Nu var det varken takboxar eller mobilskal som Michael kom till Vallgatan 12 för att prata om. Det handlade istället om Thules barnvagnar. Han visade upp ett antal olika vagnar som det gick att springa med, cykla med och till och med åka längdskidor med!

Jag var tvungen att gå fram för att fråga om viktgränser för vagnarna. Mina barn är ju två och fyra år men ska vi gå en längre sträcka så har vi alltid dubbelvagnen med oss. Man vill inte behöva bära runt på ett barn som blir trött när det väger över 20 kg! Dessutom är det ganska skönt att kunna ha barnen i en vagn när man gå längs med en väg som är mycket trafikerad. Det känns som att man har större koll på dem då.

I alla fall så tålde den här vagnen över 40 kg. (Det kan till och med ha varit upp till 45 kg). Det är mer än vår nuvarande dubbelvagn. Dessutom kan jag tycka att det ser så mysigt ut när man ser sådana vagnar och barnen sitter där inne väl skyddade från väder och vind.

Frukostevent på Vallgatan 12

Fotograf: Maja

Mysigt frukostevent på Vallgatan 12

Tack Malin för att jag fick komma till det här fina eventet i torsdags morse! Hon hade fixat så fint med den goda frukosten, två intressanta företag att höra mer om och ett väldigt trevligt gäng att få hänga med en stund innan jobbet kallade.

Frukostevent på Vallgatan 12

Fotografer till bilderna ovan är Maja och Ellie. Med på bild syns och Anna och en skymt av Nina och hennes 6 veckor gamla bebis. Så söt! 

Vi som var där fick med oss en välfylld Thule-väska och innehållet ska jag visa upp så snart jag bara kan. Min kamera har varit utlånad till min man i några dagar men nu är den tillbaka igen. Jag ska helt enkelt bara ta bilderna också så ska ni få se vad vi fick.

Och på tal om kamera och bilder. Jag hade min mobil med mig till eventet så bilderna i detta inlägg är tagna med dem om inget annat står (snälla personer lånade ut bilder till mig så på dem är det länkat till fotografen så klart!).

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv med fokus på mammalivet. Jag bor tillsammans med min man, T, i centrala Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

Workshop med matlagning

Workshop med matlagning

Skrivet den 25 april, 2019

Träffa tomten på NK

Träffa tomten på NK

Skrivet den 19 november, 2018

Frukostevent i Femman

Skrivet den 25 maj, 2018

Föregående inläggSöndagsfrukost hemma
Nästa inläggVackra höstfärger i skogen

Bli först att kommentera!

Kommentera