i Vardag

Lucka nummer 1: vad är din drömbild av julafton? 

Den här julkalendern startar med en fråga som jag fick fundera lite över. Drömbilden av julafton har ju minst sagt blivit lite annorlunda sedan jag själv fick barn. Men i år är nog dessutom första året då K är lite mer medveten om jul och då blir det lite extra viktigt med julpyntet och uppladdning inför julafton.

Innan barnen så brydde jag mig knappt om att ta fram något julpynt eftersom jag ändå brukade åka hem till mina föräldrar över själva julhelgen. Men de senaste åren har vi haft julgran, adventsstjärnor och julkrubba här hemma.

Så även om julen inte varit en speciellt viktig högtid för mig så känns det nu viktigt att ge barnen fina minnen och traditioner. Drömmen vore ju en julafton med snö förstås. Familjen ska vara samlad, god mat och glädje. Allt ska vara förberett i god tid så att vi slipper stress och de bråk och gräl som det kan resultera i och hoppas på en lugn dag där man kan känna julstämningen.

 

Detta är en del av Kajsons julkalander, vill du också vara med? Spana in hur du gör här.

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv som just nu har stort fokus på mammalivet. Jag är just nu föräldraledig då jag är en ganska nybliven tvåbarnsmamma. Jag bor tillsammans med min man, T, i Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

Föregående inläggJulkalender 
Nästa inläggJulig morgon 

Bli först att kommentera!

Kommentera