i Vardag

Lucka nummer 6: Vad är det bästa med dig själv? 

Den frågan får man ju verkligen inte varje dag och det är ju minst sagt ovant att framhäva sina goda sidor! (Men säkert nyttigt).

Efter lite funderande fram och tillbaka så har jag landat i att det bästa med mig är att det går att lita på mig. Det svaret kräver ju ett litet resonemang om hur såklart.

Jag hade gärna skrivit att det bästa med mig är att jag är en bra vän eller något liknande men nu under föräldraledigheterna så har det tyvärr inte varit sant. Jag har svårt att hitta tiden att höra av mig och det är ofta ett pusslande att få till träffar med de som jobbar. Jag kan ju bäst på vardagar mitt på dagen då K är på förskolan. De kan helst ses på kvällstid och då passar det ju inte alls när jag har fullt upp med middagslagning, läggningar och allt. Så vänskapsrelationerna har tyvärr fått sättas en hel del på paus men jag hoppas att de kan få nytt liv när barnen blir lite större. För jag vet ju att småbarnsåren går snabbt när man sedan ser tillbaka.

Men jag tror och hoppas att de nära vänner jag har ändå vet att de kan lita på mig och när de hör av sig så finns jag här och ställer upp med det mesta.

Även min man kan lita på mig till 100% (även om mitt minne blivit lite sämre under graviditeter och med amningshjärna men det är förhoppningsvis ett övergående symtom). Jag fixar med barn och hem och stöttar honom så mycket jag bara kan och han gör givetvis det samma för mig.

Nu är ju båda barnen väldigt små men jag hoppas att de även längre fram ska kunna lita på att jag alltid finns där för dom och att de alltid kan komma och berätta allt för mig. Det är ett av mina mål med föräldraskapet att de ska bli trygga i sig själva men samtidigt kunna lita på oss föräldrar fullt ut.

Så det är något som jag är stolt över; att man vet var man har mig och alltid kan lita på att jag finns där och ställer upp. Både för att lyssna men också att gripa in praktiskt om det skulle behövas.

Vad är det bästa med dig?
Jag med mina barn på flyget. Än så länge litar de på att jag har koll på läget åt dem och de hoppas jag att de ska fortsätta med i framtiden också 😉 

Detta är en del av Kajsons julkalender, vill du också vara med? Spana in hur du gör här.

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv med fokus på mammalivet. Jag bor tillsammans med min man, T, i centrala Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

Julkalendrar

Julkalendrar 2017 med fina vinster

Skrivet den 27 november, 2017

Första advent och julpynt

Skrivet den 3 december, 2018

Föregående inläggLuckan nummer 5: Vad önskar du att du kunde äta till middag idag? 
Nästa inläggHemmaonsdag

7 Kommentarer

 1. Hanna
  6 år ago

  Du låter som en bra vän! 🙂

  Reply
  1. JennyJenny
   6 år ago

   Hanna: Tack så mycket 🙂 Men lite mer närvarande hade inte skadat ibland 😉

   Reply
 2. Evanessé
  6 år ago

  Du är nog en riktigt fin vän, det kan man vara även om tiden inte finns – men imon ses ju vi 🙂

  Reply
  1. JennyJenny
   6 år ago

   Tack! Men så typiskt att jag inte kunde ;p

   Reply
 3. Soon-Im
  6 år ago

  Du är en person jag litar på 100% ?

  Reply
  1. JennyJenny
   6 år ago

   Soon-Im: Tack❤️Då hade jag lite koll på mina goda egenskap ändå 😉

   Reply
 4. Soon-Im
  6 år ago

  Japp tappa inte bort det tjejen !!

  Reply

Kommentera