i Jenny reser

Skidåkning med barn

Semester i Sälen

När vi var i Sälen så fick vi pröva på skidåkning med barn. Och det gick faktiskt bättre än vad jag hade förväntat mig! Eftersom vi inte var i fjällen så länge hann vi inte med någon skidskola denna gång utan barnen fick testa på skidåkning med oss föräldrar istället. Men nästa gång är de nog stora nog och redo för att lära sig lite mera tillsammans med andra barn och duktiga skidlärare.

Första försöket

När vi hade provat ut rätt storlekar på pjäxor, skidor, stavar och hjälmar så var det dags att ge sig ut i snön. Det tog en bra stund eftersom vi var både vuxna och barn som skulle hyra utrustning. Vi var nog alla lite svettiga när vi kom ut i den kalla vinterluften igen.

Första utmaningen var att barnen skulle testa att stå på skidorna på platt underlag. För Storebror så gick det bra direkt. Han har ju faktiskt provat skidor för ett år sedan hemma hos mina föräldrar så för honom var det inte helt nytt.

skidåkning med barn

Lillasyster däremot bröt ihop innan hon ens fått på sig sina skidor. Jag sprang snabbt iväg och köpte våfflor för det här sammanbrottet hängde ihop med matbrist. Och mycket riktigt… efter lite våffla och grädde i magen så blev hon genast på bättre humör.

Semester i Sälen

När hon såg Storebror och pappa åka upp mot barnbackens topp så ville hon så klart göra likadant. Så det var bara att hoppa upp på rullbandet och åka upp. Nedför backen kom vi genom att barnen åkte mellan våra ben medan vi vuxna plogade oss nedför backen. Barnen tyckte det var kul och ville åka igen, igen hela tiden.

Hur roligt det än är så tar energin slut någon gång. Efter en hel dag i backen så var det skönt att ta sig ur pjäxorna och åka hem mot stugan för att äta middag. För mig och Lillasyster räckte det med en dag av skidåkande. Dag nummer två ägnade vi istället åt pulka. Storebror fick däremot fortsätta sin träning upp och ner för backen även dagen efter.

Skidåkning med barn – andra dagen

skidåkning med barn

Jag var imponerad över hur länge han orkade åka! Mot slutet av dagen kunde han ploga ganska bra nedför en backe på egen hand och lyckades bromsa när det behövdes. Barn lär sig verkligen så snabbt!

skidåkning med barn

De sista åken blev i en liten backe utanför stället där vi hyrt vår skidutrustning. Det gäller ju att ta chansen att åka så länge man kan! Det var riktigt kul att få testa på skidåkning med barn! Jag, som är nybörjare själv, tyckte det var helt okej att tillbringa mycket tid i barnbacken. Min man var kanske inte fullt lika nöjd då han säkert velat ge sig upp i de högre backarna lite mer. Han får ta igen det nästa gång när barnen har sin skidskola!

Det var riktigt kul att se barnens glädje över all tid i snön och hur fort de vågade testa att åka. Nu när vi provat så har jag en del tips på bra saker att tänka på innan man ger sig iväg på skidåkning med barn. Jag ska bara skriva ned dem så kommer de att dyka upp här inom kort!

skidåkning med barn

 

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv med fokus på mammalivet. Jag bor tillsammans med min man, T, i centrala Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

J fem veckor

Skrivet den 9 juni, 2016

Redan torsdag

Skrivet den 13 oktober, 2016

Föregående inläggSemester i Sälen
Nästa inläggBVC-kontroll vid 2,5 år

Bli först att kommentera!

Kommentera