i Vardag

Trädgårdsföreningen – Bilder från sommaren

trädgårdsföreningen

Jag hittade bilder från vårt senaste besök i Palmhuset som finns i Trädgårdsföreningen här i Göteborg. När Corona först kom så stängde Palmhuset helt men i slutet av sommaren öppnade de upp igen. De släppte bara in ett fåtal besökare åt gången och då passade vi på att göra ett besök!

palmhuset trädgårdsföreningen

Idag kom det nya strängare rekommendationer igen. Det kommer nog inte bli några besök i varken Palmhuset, på museum eller på bibliotek på ett långt tag. Alla hoppas så klart på att Corona ska försvinna snabbt men tyvärr verkar det inte bli så. För att sjukvården ska räcka till åt dem som behöver den så förstår jag rent logiskt att allt mer stängs och avråds från. Och samtidigt så är det ju så tråkigt med allt som avbokas och inte kan göras. Men det går ju faktiskt att ha dessa två tankar på samma gång; att förstå och respektera rekommendationerna och att tycka att det som händer är supertråkigt.

trädgårdsföreningen

 

Vad man kan göra i stället

Vi får försöka göra det bästa av situationen tills vidare och fortsätta hitta på saker hemma och utomhus. Barnen fortsätter leka med sina kompisar för de träffas ju ändå varje dag på skola och förskola. Vi vuxna i familjen träffar inte så många andra än de andra barnens föräldrar. Så även om vi har testat positivt för antikroppar så fortsätter vi att följa de rekommendationer som gäller så gott vi kan.

palmhuset trädgårdsföreningen

Ibland underlättar det att tänka på allt som faktiskt kan göras och inte fastna i det som inte funkar just nu. Clara skrev en lista om allt som fortfarande går att göra.  Där finns en hel del inspiration för att se det från et lite ljusare håll! Och nu när jag tillbringar allt mer tid hemma så hittar jag de där sakerna som skulle bli gjorda för länge sen. Göra rent spisfläkten, rensa ur avloppet under badkaret, och skrubba kakelfogarna i badrummet med en blandning av bikarbonat och vatten. Men också trevligare saker som att pyssla om växterna, tända massor med doftljus, lyssna på musik och poddar, testa nya recept… Eller som nu; gå igenom gamla bilder från Trädgårdsföreningen och väcka liv i en gammal blogg 😉

 

Palmhuset monstera

 

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv med fokus på mammalivet. Jag bor tillsammans med min man, T, i centrala Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

Jimmy and Joan's New York

Jimmy and Joan’s New York

Skrivet den 7 november, 2019

Hej helgen!

Skrivet den 21 januari, 2017

6 bra saker med lekparken

Skrivet den 23 januari, 2017

Föregående inläggFlyttbara väggklistermärken
Nästa inläggHöstmys

Bli först att kommentera!

Kommentera